Pravednu i balansiranu politiku ravnomjernog regionalnog razvoja demonstriramo nizom projekata na sjeveru Hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u posjetu Varaždinskoj županiji, gdje se sastao za županom, gradonačelnicima i načelnicima iz te županije, sudjelovao na svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin te na svečanom otvorenju Centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija u sklopu Medicinske škole Varaždin.

Nakon sastanka sa županom Anđelkom Stričakom te gradonačelnicima i načelnicima Varaždinske županije, premijer Plenković prisustvovao je potpisivanju Ugovora za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Centar Civilne zaštite Varaždin.
 
Centar je vrijedan 14 milijuna eura, kazao je premijer Plenković, a dio je buduće mreže centara koji se grade s ciljem jačanja kapaciteta i sposobnosti civilne zaštite diljem Hrvatske, u kontekstu elementarnih nepogoda i klimatskih promjena.
 
Govoreći o radovima koji su danas pokrenuti na izgradnji Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin, premijer je izvijestio da je vrijednost toga projekta 45 milijuna eura, a financirat će se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.
 
Dodatno će, poručio je predsjednik Vlade, unaprijediti kvalitetu i dostupnost zdravstvene usluge na sjeveru Hrvatske u bolnici prema kojoj gravitira skoro 300 tisuća ljudi.
 
Premijer je podsjetio ovom prigodom i na prošlotjednu odluku Vlade o sanaciji zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji "Brezje", koja će se u potpunosti financirati iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša. Radi se, dodao je, o problemu starom 18 godina koji će biti riješen sredstvima koja je osigurala Vlada.

Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu fantastičan projekt vrijedan više od 13 milijuna eura
 
Tijekom boravka u Varaždinu, premijer je otvorio i Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi u Varaždinu jedan, poručivši da se radi o jednom od kapitalnih projekata Varaždinske županije.

Riječ je o jednom od četiri regionalna centra kompetentnosti u zdravstvu u državi, u kojem će se u vrhunskim kabinetima i laboratorijima školovati mladi i odrasli za postojeća, ali i niz novih zanimanja u sektoru zdravstva.

Premijer je istaknuo da je riječ o sjajnom projektu koji traje nekoliko godina, ali je realiziran munjevito.

„Ovo je fantastičan projekt vrijedan više od 13 milijuna eura. Pametno smo iskoristili sredstva za koja smo se izborili na europskoj razini. Hvala Varaždinskoj županiji na doprinosu i Medicinskoj  školi i tu se vidi sinergija aktivnosti”, rekao je dodajući da je sve napravljeno na europskoj razini.

Nakon posjeta Varaždinskoj županiji, premijer Plenković posjetit će Čakovec, gdje će se pokrenuti radovi na Centru za odgoj i obrazovanje, a projekt je vrijedan 16 milijuna eura, za djecu s poteškoćama u razvoju.
 
"Mislim da smo na taj način pokazali koliko je važna pravedna, kvalitetno balansirana politika ravnomjernog regionalnog razvoja koju demonstriramo nizom ovakvih projekata na sjeveru Hrvatske", poručio je premijer Plenković podsjetivši i na brojne druge projekte u tom dijelu Hrvatske, poput Varaždinskih toplica, obilaznice Novog Marofa ili objedinjenog bolničkog hitnog prijema u Varaždinu.
 
 

Pisane vijesti